Ümber Viljandi järve jooksule startijad ületasid kehtiva rekordi kahekordselt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Viljandi järve jooks saab tänavu 1. mail stardi 88. korda.
Ümber Viljandi järve jooks saab tänavu 1. mail stardi 88. korda. Foto: Elmo Riig

​Kui Eesti Vabariik tähistab sel aastal 99. aastapäeva, siis ümber Viljandi järve jooks saab tänavu stardi 88. korda. Huvi 1. mai jooksu vastu on tänavu olnud kõigi aegade suurim

Kui aasta tagasi oli end 15. veebruariks jooksule kirja pannud pisut alla 500 jooksja ja kepikõndija, siis tänavu sõbrapäeval lõppenud avavooru järel on kirjas juba 1180 osalejat.

Mati Jürisson
Mati Jürisson Foto: Marko Saarm

«Meil on hea meel, et ümber Viljandi järve jooksu vastu huvi pidevalt kasvab,» lausus jooksu korraldustoimkonna juht, Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson. «Loodetavasti jätkub jooksule registreerimine ning tänavu lüüakse ka osalejate rekord.»

Startijate rekord pärineb 2015. aastast, kui 1. mail kella 12-ks oli stardinumber välja antud 3991 osalejale. Tänavune registreerimise aktiivsus annab korraldajatele alust loota, et sel aastal ületatakse ümber Viljandi järve jooksul esimest korda 4000 startija piir.

Eesti kõige pikema traditsiooniga rahvajooks peetakse 88. korda. Ümber Viljandi järve jooks on osalejate seas populaarne suuresti seetõttu, et võistluse reeglid pole aastakümnete vältel muutunud. Nii nagu esimesel jooksul 1928. aastal, on ka kõikidel järgmistel jooksudel olnud rajavalik osalejatele vaba, läbida tuleb vaid kaks järve otstes asuvat silda.

Samuti pole aastakümnete jooksul muutunud stardiaeg. See on igal aastal 1. mail kell 12 Viljandi staadionil.

Ümber Viljandi järve jooksu osalejate seas on hulk mehi ja naisi, kes on startinud ja lõpetanud võistluse kümneid kordi. Nii on tänavu starti oodata tänavu 84. sünnipäeva tähistavat Benno Viirandit, kes on finišeerunud juba 58 jooksul. Tema suur sõber ja kange konkurent, mai keskel 84-aastaseks saav tallinlane Einart Alus teatas mullu pärast oma 57. jooksu lõpetamist, et see jäi talle viimaseks.

Korraldajad saadavad juba mitmendat aastat osalemiskutse koos tasuta stardikohaga kõigile meestele, kes on lõpetanud jooksu vähemalt 40 korral, ja naistele, kellel on ette näidata minimaalselt 20 osalemiskorda. Selliseid kutseid saadavad korraldajad enne jooksu välja ligi poolesajale inimesele.

Registreerimise teine voor lõpeb märtsi viimasel päeval. Jooksule ja kepikõnnile saab end kirja panna veebilehel www.sportos.eu. Märtsi lõpuni maksab stardinumber jooksule 15 eurot. Alaealistele ja üle 60-aastastele kehtib soodushind 10 eurot. Kepikõnnile registreerumine maksab seitse eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles