Trad.Attack! esineb mainekal WOMAD-i festivalil

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack! üle-eelmisel Viljandi pärimusmuusika festivalil. Menukas ansambel on tänavu taas muusikapeol üles astumas.
Trad.Attack! üle-eelmisel Viljandi pärimusmuusika festivalil. Menukas ansambel on tänavu taas muusikapeol üles astumas. Foto: Elmo Riig / Sakala
Trad.Attack! astub reedel Tšiilis lavale maailmakuulsal festivalil WOMAD. See on bändil tänavu esimene kontserdireis ja ühtlasi 27. riik, kus nad üles astuvad.
Lõuna-Ameerikas on Trad.Attack! juba korra käinud. Eelmisel aastal mängis bänd Brasiilias esitlusfestivalil «Musica Mundo», kus läks väga hästi ja tuli kutse esineda tunnustatud WOMAD-i festivalile. Selle algataja on muusik Peter Gabriel, kes koos kaaslastega korraldas esimese festivali juba 1982. aastal. WOMAD on seni üks tähtsamaid festivale maailmamuusika austajate seas ja kindlasti ihaldusväärne esinemiskoht selle žanri artistidele.
Trad.Attack!i eestvedaja Sandra Vabarna sõnul on festivalil esinemine väga suur au. 
«Et WOMAD-ile valitakse artiste väga hoolikalt, on kutse meile erakordne tunnustus,» rääkis Vabarna. «Festivalil osalemine on hea võimalus näidata nii tavapublikule kui Ladina-Ameerika muusikatööstuse esindajatele oma muusikat ja tutvustada Eestit.»  

Trad.Attack! sõitis Tšiili tänu EAS-i toetusmeetmele «Loomemajanduse valdkondades tegutsevate ettevõtete ekspordivõime arendamise toetamine».

Lisaks kontsertidele välismaal tuleb bänd sel kevadel välja uue albumiga, mis kannab pealkirja «Kullakarva». Veebruari teises pooles avaldatakse Eesti kontsertide kuupäevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles