Milline on elu uimastisõltlaste rehabilitatsioonikeskuses?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jämejala rehabilitatsioonikeskuses ravil viibiv uimastisõltlane, 37-aastane Dmitri mängib oma toas kitarri.
Jämejala rehabilitatsioonikeskuses ravil viibiv uimastisõltlane, 37-aastane Dmitri mängib oma toas kitarri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Siinse videointervjuuga juhatame sisse pikema käsitluse Jämejalal asuvast sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatsioonikeskusest. 
Viie aasta eest asutatud kliinik, kuhu pöörduvad igal aastal vabatahtlikult abi saama kümned uimastisõltlased, on muutunud Eesti mõjukaimaks tegijaks sõltuvushaigete ravis.
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere selgitab, kuidas keskus loodi, kui palju on sellel kliente ning mida nendega keskuses tehakse. 

Kolmapäeval ilmuvast Sakalast saab lugeda täispikka intervjuud haiglajuhi Priit Tamperega ning rehabilitatsioonikeskuse juhataja Rita Kerdmanniga.
Intervjuust saame muuhulgas teada, kes ja miks keskusesse ravile satub, milline on aktiivse narkomaani päevane maksumus ühiskonnale, kust leitakse kliinikusse personal ja millised on kliiniku suhted kohalike Jämejala elanikega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles