Mask pähe ja kalu paugutama

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupõline maamõõtja Gunnar Jaadla tõmbab talvel lestad jalga basseinis, kuid soojemal ajal haarab ta harpuuni ja sukeldub jõevoogudesse kalu püüdma.
Elupõline maamõõtja Gunnar Jaadla tõmbab talvel lestad jalga basseinis, kuid soojemal ajal haarab ta harpuuni ja sukeldub jõevoogudesse kalu püüdma. Foto: Marko Saarm

Igal teisipäeval astub Abja-Paluoja ujulasse hallipäine reibas härra. Ta tõmbab jalga lestad, sätib näo ette kõvera toruga maski ning hakkab basseinipikkust mõõtma. See on elupõline maamõõtja Gunnar Jaadla. Ja oleks praegu suvi, käiks ta selle asemel hoopis Põltsamaa jõe põhjas kalu taga ajamas.

75-aastane Jaadla on olnud kogu elu seotud ühe kodu ja ühe ametiga. Peaaegu samad lood on hobiga. Andke talle mõni tund vaba aega ja ta põrutab vee peale.

Maamõõtja ameti õppis Jaadla selgeks Saku maaparandustehnikumis ning tuli siis tööle Viljandi EKE Projekti. Seal vedas ta maid tükikesteks kuni pensionini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles