Ideenappus sunnib rahajagamist otsast alustama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Erich Palmi hinnangul võiks konkurentsivõime parandamises anda rohkem otsustusõigust piirkonna enda inimestele ning siis oleks ka raha maakonna veekeskuse rajamiseks.
Maavanem Erich Palmi hinnangul võiks konkurentsivõime parandamises anda rohkem otsustusõigust piirkonna enda inimestele ning siis oleks ka raha maakonna veekeskuse rajamiseks. Foto: Elmo Riig

Vaid 2,33 miljonit eurot võimalikust 11,26 miljonist. Selline oli mullu Viljandimaa saak rahakotist, millest anti eurotoetust siinse piirkonna konkurentsivõimet parandavateks ettevõtmisteks.

Ometi mindi rahataotlemisele vastu seisus, kus riigihalduse ministrilt heakskiidu saanud ideid oli tublisti enam, kui raha jätkus, ning küsijad ise väga lootusrikkad. Kui aga oli aeg miljonid koju tuua, selgus, et hulk projekte polnud sealmaal, et neid otsustajate ette viia, ning kolm projekti lükati tagasi, sest esitatud plaan ei suutnud etteseatud latti ületada.

Nii juhtuski, et Viljandimaa konkurentsivõimet hakatakse järgmisel aastal parandama, tehes Viljandis korda  Kantreküla tööstuspiirkonna tänavad, asfalteerides Viiratsi lähedale rajatavasse tööstusparki viiv kruusatee ning ostes loomeinkubaatorile metallitööks vajaliku sisseseade. Ülejäänud miljoneid tuleb jahtima asuda sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles