Festival ootab uusi tegijaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmipealik Tarmo Noormaa ootab festivalile uusi nimesid ja uusi ideid.
Programmipealik Tarmo Noormaa ootab festivalile uusi nimesid ja uusi ideid. Foto: Elmo Riig

Tänavu 25. aastapäeva tähistav Viljandi pärimusmuusika festival kutsub kõiki muusikuid esitama uusi kavasid ja looma põnevaid koosseise, et rikastada muusikamaastikku ning pakkuda publikule meeldejäävat ja kõrgetasemelist programmi.

«Muusikamaailmas juhtub ja muutub palju ning kõige toimuvaga on raske kursis olla. Seetõttu on nii festivali korraldajatele kui artistidele tähtis luua demovoor, kust leida värskeid ideid ja kus uued koosseisud saavad end tutvustada,» rääkis Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik Tarmo Noormaa ootusärevalt ning lootuses, et kõik uued ja põnevad arengud leiavad festivalil oma koha.

Noormaa lisas, et pärimusmuusika festival võib uhkust tunda oma asjatundliku ja osavõtliku publiku üle, rääkimata tõsiasjast, et festivali pika ajaloo jooksul on inimeste muusikamaitset avardanud tuhatkond esinejat kodumaalt, lähinaabrite juurest, aga ka paljudest eksootilistest paikadest. «Sestap on festivalil esinemine kindlasti omaette elamus, mida oodatakse ja mis kingib muusikutele nii loomingulist innustust kui siirast tagasisidet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles