Algo Kärp võitis Haanjas maratoni

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Nassar (number 71) oli enam kui tuhande osalejaga Haanja maratonil 29. lõpetanu.
Martin Nassar (number 71) oli enam kui tuhande osalejaga Haanja maratonil 29. lõpetanu. Foto: Erakogu

Laupäeval Võrumaal sõidetud Haanja suusamaratoni võitis Algo Kärp Raido Ränkeli ja Anti Saarepuu ees.

Päev varem Norras Eesti teatemeeskonna liikmena Holmenkolleni maailmameistrivõistluste raskel rajal rassinud Algo Kärp otsis Haanjas oma sportlikule vormile tõestust. «Tulin, et oma heale seisundile veel kord kinnitust saada,» lausus Viljandi suusaklubi liige.

Ta ütles, et suusad polnud just kõige paremad ning tõusudel tuli kõvasti tööd teha. «Jälgisin tähelepanelikult, kuidas kestavad rajal meie sprinterid,» kõneles Kärp. Peale kolmandana lõpetanud Anti Saarepuu olid Haanja maratoni rajal maailmameistrivõistluste sprindidistantsidel osalenud suusamehed Timo Simonlatser (10.), Peeter Kümmel (17.) ja Kein Einaste (16.). «Üllatavalt kergelt lasti mul eest ära sõita,» tõdes võitja.

Algo Kärp läbis 43-kilomeetrise maratoni ajaga 2:09.12. Tema järel lõpetas ajaga 2:09.36 Raido Ränkel ning kolmandana kohalik suusamees Anti Saarepuu, kellele fikseeriti lõpuajaks 2:12.34. Kiireim naine oli Laura Rohtla, kes ületas finišijoone ajaga 2:25.19 ja sai üldjärjestuses 31. koha.

Nagu kinnitas võitja Algo Kärp, muutis lagendikel rajale tuisanud lumi küll sõitmise raskeks, ent ikkagi tunnustas 25-aastane Tarvastu mees rajameistrite vaeva.
39. Haanja klassikalises sõidustiilis suusamaraton oli ühtlasi EMT Estoloppeti pikamaasuusatamise sarja viimane ehk kuues etapp. Haanja pikal distantsil oli lõpetanuid 1052, poole lühemale rajale startinuid oli 270.

Tugeva sõidu tegi Võrumaa kuppelmaastikul ka teine Viljandimaa suusataja: Martin Nassar lõpetas võitjast ligemale 16 minutit hiljem ja sai üldarvestuses kõrge 29. koha. Vanuseklassis M-20 andis see Halliste valla noormehele seitsmenda tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles