President: seaduste ostmine ei ole okei

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistveres riigimees Jüri Vilmsi büsti ees Sakala usutlusele vastates avaldas Kersti Kaljulaid arvamust, et Eesti riik ei peaks Konstantin Pätsile monumenti püstitama.
Pilistveres riigimees Jüri Vilmsi büsti ees Sakala usutlusele vastates avaldas Kersti Kaljulaid arvamust, et Eesti riik ei peaks Konstantin Pätsile monumenti püstitama. Foto: Elmo Riig

President Kersti Kaljulaidi hinnangul on vabakondlik tegevus Eestis viimasel ajal jõudsalt arenenud ning aidanud tõelisel kodanikuühiskonnal juurduda. Samas rõhutab ta, et elu ei saa edendada mis tahes vahenditega, olgu eesmärk kui tahes üllas.

Presidendiks saades lubasite algatuseks Eestis palju ringi sõita ja inimestega vahetut kontakti otsida. Paistab, et olete seda tõepoolest teinud. Äsja käisite Järva- ja Viljandimaal. Mida neil ringkäikudel kogetust esimesena esile tõstate?

Olen näinud palju inimesi, kes tahavad ise midagi ära teha. Võtame näiteks Viljandi mittetulundusühingud Teeme!, Viljandi Maanaiste Ühendus ja Viljandi Uisutajad, aga ka Pilistvere külakogukonna: nende kõigi liikmed pole saanud olla rahus, sest on näinud, et nende kodukandis on midagi puudu. Nad on ise hakanud tegutsema, leidnud lahendused ning tõestanud omavalitsusele, et neid teenuseid on vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles