Visa suusahing tulistab lund, trotsides und

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kaas
Mart Kaas Foto: Kristi Markov

Samal ajal kui suurem osa viljandlastest keerab sooja teki all teist külge ja näeb und valgest talvest, müttab Kääriku lähedalt siia tulnud Mart Kaas (58) Huntaugu mäel ja valmistab kahuritega lund. Masinate abil talve teha on ta üritanud siin juba kümmekond aastat ja uskuge või mitte, seda võimatuna näivat missiooni on võimalik isegi nautida.  

Kolmapäeva hommikul vurab Huntaugu mäest üles lintidega rajamasin, roolis habetunud Mart Kaas, kes on öö läbi üleval olnud ja lumekahuritel silma peal hoidnud. Juba mitmendat ööd järjest. Hommikul kell viis lülitas ta kahurid välja ja korjas asjad kokku, sest siis näitas kraadiklaas miinus ühte ja sellise temperatuuriga pole enam kasulik lund teha.

Kui kasulik on Viljandis üldse lund valmistada ja miks Mart Kaas sellega nii järjekindlalt tegeleb, vajabki lähemalt uurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles