Vastuoluliste esinejatega kontsert lennukitehases tõi kaasa sõnasõja

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehase rokiklubi eestvedaja Kuuno Kuusik on vastuoluliste bändide lavale lubamise pärast sattunud linnakodanike kriitika alla ja politsei huviorbiiti.
Tehase rokiklubi eestvedaja Kuuno Kuusik on vastuoluliste bändide lavale lubamise pärast sattunud linnakodanike kriitika alla ja politsei huviorbiiti. Foto: Marko Saarm

Reedel Tehase rokiklubis kavandatav kontsert on omavahel tülli ajanud korraldajad ja mõned linnakodanikud, kes ei mõista, miks saavad Viljandis esineda ansamblid, kes nende hinnangul õhutavad rassiviha ja kutsuvad vägivallale. Politseinikud kohtusid ürituse korraldajatega, kuid kontserti keelata ei kavatse. 

Reedel astuvad Tehase rokiklubis lavale ansamblid P.W.A (lühend nimest Preserve

White Aryans, tõlkes Säilitage Valged Aarialased) ning Revalers.  Mõlemad bändid on tegutsenud pikka aega ning olnud mitut puhku korrakaitseorganite, sealhulgas kaitsepolitsei huviorbiidis. Põhjuse selleks annavad oma määratluse kohaselt kommunismivastast punkrokki viljelevate bändide laulusõnad ja visuaalsed elemendid. Ansamblite looming on sisult marurahvuslik, kutsub valget rassi ühtsusele ning kaldub ajuti rassismi ja ksenofoobiasse. Tihti leiavad sinimustvalgete ja rahvusromantiliste motiivide kõrval kasutamist keldi ristid ja ruunimärgid ning flirditakse haakristi ja muude keelatud või keelatu piirimaile kuuluvate sümbolitega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles