Juba paar sentimeetrit peast eemal on mobiiltelefon ohutum

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonist meie organismi jõudvat kiirgust me ise enamasti ei taju ja ka selle mõju on lõpuni teadmata.
Mobiiltelefonist meie organismi jõudvat kiirgust me ise enamasti ei taju ja ka selle mõju on lõpuni teadmata. Foto: shutterstock.com

Aastaid inimesi ümbritsevaid kiirgusi ja nende mõju uurinud Tallinna tehnikaülikooli emeriitprofessor Hiie Hinrikus leiab, et neist tuleks hoiduda. Paraku pole see sageli võimalik.

Professor Hiie Hinrikus, kui alustame mobiiltelefonidest, mis on kõige rohkem kasutusel, siis tahaks teada, kas need on muutunud varasemast ohutumaks ja kas on tootjaid, keda seda aspekti silmas pidades eelistada?

Sellise võrdlusega ei ole me tegelnud, aga mõningane vahe võib olla. Kui silmas pidada paljude funktsioonidega nutitelefone, siis nende kiirgus on paratamatult suurem kui vanadel mobiilidel. Asi ei ole ainult mobiiltelefonis, vaid ka kõigis teistes seadmetes, mis meil kodus või selle ümber kiirgavad. Näiteks wifist ei ole pääsu, see kiiritab kogu aeg vaikselt. Peale enda oma on veel ümbruskonna wifid, mille kiirgus meieni jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles