Päästjad käivad Viljandimaa kodusid mööda

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeametnikud käivad külmade ilmade saabumise järel kodudes, kus kontrollivad suitsuandurite olemasolu ja küttekoldeid. Ukse taha tulnud tuletõrjujad maksab igal juhul tuppa lubada.
Päästeametnikud käivad külmade ilmade saabumise järel kodudes, kus kontrollivad suitsuandurite olemasolu ja küttekoldeid. Ukse taha tulnud tuletõrjujad maksab igal juhul tuppa lubada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Krõbedad külmakraadid tõid endaga kaasa päästeametnike külaskäigud kodudesse. Lõuna-Eestis võeti luubi alla rohkem kui 500 majapidamist ja Viljandimaal kontrolliti tuleohutusnõuetest kinnipidamist enam kui sajas kodus. Tulemused võib hinnata rahuldavaks, kuid endiselt leiti vajakajäämisi.  

Lõuna päästekeskuse Viljandimaa päästepiirkonna juhataja Jüri Soovik rääkis, et tuletõrjujate nõustamiskäigud planeeriti krõbeda külmaga perioodi, mil küttekolded kõvasti vatti said.

«Käisime 4.–7. jaanuarini kogu maakonnas 103 majapidamises, sealjuures võtsime mõistagi eritähelepanu alla ahiküttega elamud,» rääkis Soovik. Neid kodusid, kuhu ametimehed eri põhjustel sisse ei pääsenud, oli tema hinnagul üsna palju – kolmekümne ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles