Pankrotistunud tehase ostnud ettevõtja annab linnale lootuse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt on tehtud ET Mõisaküla tsehhis enne pankrotiteadet. Õnneks jagub keevitajatel seal ka edaspidi tööd.
See pilt on tehtud ET Mõisaküla tsehhis enne pankrotiteadet. Õnneks jagub keevitajatel seal ka edaspidi tööd. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Läinud aasta lõpul ostis Tihemetsa ettevõtja Vitali Kangur pankrotivarana ET Mõisaküla tootmishooned ja tööpingid ning võib loota, et väikelinna tekib taas tugev metallitööstus.

Aastatel 2000—2003 ise samas ettevõttes keevitajana alustanud Vitali Kangur usub, et tööstusel on perspektiivi. Seal on suuri ja häid metallitööpinke, millest osa pärineb nõukogude ajast, mõni on aga hiljaaegu soetatud ja üsna moodne.

Vitali Kangur ostis pankrotivara 159 779 euro eest. Sellega said kaetud aktsiaseltsile ET Mõisaküla makseraskuste tõttu tekkinud võlad, millest suurem osa ehk 127 823 eurot olid seotud töötajatele maksmata palkadega.

Pankrotti läinud ET Mõisakülas töötas sulgemise hetkel 32 inimest. Vastloodud firmas Mõisaküla Masinatehas leidis neist rakendust kuus. Ametisse võetud mehed teevad tööd Vitali Kanguri osaühingule Helmetal IMS, mida ettevõtja on viimased kaheksa aastat Tihemetsal arendanud. Algul valmistati seal hüdroturbiine, praegu toodetakse Rootsi, Norra ja Soome eksportimiseks metallkonstruktsioone ja masinate komponente.

Lahendamata probleemide tõttu ei saanud Mõisakülas tootmist kohe jätkata, aga suvel peaks sealt taas laadureid ja buldoosereid tulema hakkama ning kavas on teha ka allhanketöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles