Algo Kärp: tegin isikliku rekordi

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp lõpetas maailmameistrivõistluste 15 kilomeetri eraldistardist klassikasõidu 23. kohaga.
Algo Kärp lõpetas maailmameistrivõistluste 15 kilomeetri eraldistardist klassikasõidu 23. kohaga. Foto: Priit Simson / Postimees

Norras peetavate murdmaasuusatamise maailmameistrivõistluste meeste 15 kilomeetri klassikasõidus sai Viljandimaa sportlane Algo Kärp 23. koha. Kulla pälvis soomlane Matti Heikkinen.

Holmenkolleni raskel rajal järgnesid maailmameistriks pärjatud soomlasele norralased Eldar Rönning (kaotus võitjale 13,3) ja Martin Sund­by (+31,9). Parim eestlane Jaak Mae teenis 14. koha, jäädes Matti Heikkinenist maha 1.28,7.

Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp lõpetas 23. kohaga (+2.08,2). Kolmanda eestlasena rajal käinud Karel Tammjärv oli finišis 26. (+2.15,1).

Tarvastu vallast pärit Viljandimaa suusamees ütles, et ei tundnud end maailmameistrivõistluste väga raskel rajal kuigi hästi. «Liikusin raskelt ja kangutades,» lausus Algo Kärp. «Loodetud kergus ja värskus olid kadunud.»

Pärast finišit rahvusringhäälingule antud usutluse ajal oli Algo Kärp enda esituses veidi pettunud, ent tunnistas pool tundi hiljem sõidu siiski kordaläinuks. Ta ütles, et polnud rajal rassides hellitanud lootusi kõrget kohta saada.

«Kergejõustiklased saavad isikliku rekordi eest kiita. Täna tegin mina oma tippmargi,» teatas Algo Kärp, kes pälvis täiskasvanute tiitlivõistlustel senise karjääri kõrgeima koha.

«Olen rahul. Ideaalseks sõitu just nimetada ei saa — selleks kogunes ehk kaotust võitjale pool minutit soovitust enam,» lisas ta.

Seda, kas Viljandimaa spordimees on arvatud Eesti meeste 4 x 10 kilomeetri teatemeeskonda, ei osanud Algo Kärp eile öelda. «Teatesõidust pole juttu olnud, tõenäoliselt tuleb see kõne alla tänaõhtusel koosolekul (teisipäeval — toimetus),» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles