Romantikapealinn Viljandi (1)

, Viljandi kodanik, linnavolikogu aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Juhani Aaltonen
Harri Juhani Aaltonen Foto: Elmo Riig

MIKS EI VÕIKS Viljandi olla Eesti romantikapealinn? 

Olen täheldanud, et Eestis jagub igasuguseid pealinnu, alates lillepealinnast ja lõpetades tõelise pealinna Tallinnaga. Julgen väita, et tehes Viljandist romantikapealinna, ei saavuta me tuntust mitte ainult Eestis, vaid ka välismaal. Ja seda vaid väikese panuse abil või sootuks ilma rahata.

Turundamisoskus on see, kui sul on vähe raha ja sa teed midagi teisiti. Midagi sellist, mida teised pole taibanud või julgenud teha. Olen seda tarkust oma elus mitmeid kordi kasutanud ja alati on see andnud tulemuse.

Miks just romantikapealinn?

Selleks on siin ainulaadsed võimalused. Meil on imeilus linn koos järvega (tegelikult isegi mitme järvega). Siin toodetakse tekke, patju, voodeid ja küünlaid. Tikke niisamuti. Ühtlasi on Viljandis väga palju head muusikat, tipptasemel teater ja muudki kultuuri. Ka kino on valmimas. Jalutamist nautivatele inimestele on meil ilus rada ümber järve, mis on sumedal suvehommikul, kui udu ringleb järvel, väga romantiline. Või mis saaks olla romantilisem kui rahulik jalutuskäik vanalinnas ja lossivaremetes koos meeldiva seltsilisega?

Oleme võtnud teha esimesed sammud heal tasemel veekeskuse ehitamiseks. Pärast veekeskuse saunades mõnulemist on võimalik kinnitada keha meie paljukiidetud söögikohtades.

Viljandi üldine elurütm on rahulik ja romantikale võimalust andev. Viljandi inimesed on hoolivad ja linnas on turvaline jalutada ka hilistel õhtutundidel.

Ehk siis lühidalt: Viljandi on Eesti romantikapealinn!

MUIDE, KUI keegi arvab, et teen ettepaneku punaste laternate tänava rajamiseks, siis eksib ta totaalselt. Sellisest inimesest on mul lihtsalt kahju, sest tal pole aimugi, mis on romantika.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles