Katse: vooluvõrgus triikraud põhjustab tulekahju 30 minutiga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeameti andmetel on aastas keskmiselt 200 tulekahju, mille põhjustavad erinevad elektriseadmed alates röstrist ning lõpetades külmkapi ja boileriga. If Kindlustus selgitas katse käigus välja, mitme minutiga põhjustab lihtne vooluvõrku unustatud triikraud tulekahju.

Kui kiiresti saab vooluvõrku unustatud triikrauast alguse tulekahju, näed sellest katsest:

Tänavu on päästjatel tulnud eluhooneid kustutada 1200 korral, neist 98 said alguse elektriseadmest ning neis hukkus kuus inimest.

Enim põhjustavad elektriseadmetest tulekahjusid ülekoormatud pikendusjuhe, külmik, laelamp, laualamp, pliit, elektrikilp, pesumasin, nõudepesumasin ja elektriradiaator.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhvik soovitab südamerahu ja turvalisuse huvides alati kontrollida, kas elektriseadmed sai ikka välja lülitatud. «Ilmselt on meist paljud tabanud end mõttelt, kas ma ikka triikraua või pliidi lülitasin kodust lahkudes välja. Sellises olukorras soovitan kindlasti koju tagasi minna ja kontrollida, sest halva stsenaariumi korral võivad tagajärjed üsna kurvad olla,» kõneles Jõhvik.

Kindlustusettevõtte varakahjude grupijuhi sõnul on keskmine kahju tuleõnnetuse korral 20 000 eurot ning viimaste aastate suurimad eramajade kahjud ulatuvad 370 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles