Viljandlased pakuvad turvalist droonikulleri lahendust

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis väljatöötatud drooniveolahenduses mängib keskset rolli spetsiaalne postkast ehk pakipesa, mis muudab lennumasina maandumise ohutuks.
Viljandis väljatöötatud drooniveolahenduses mängib keskset rolli spetsiaalne postkast ehk pakipesa, mis muudab lennumasina maandumise ohutuks. Foto: Cleveron

Viljandi äärelinnas pakiautomaate ja -roboteid tootev osaühing Cleveron esitleb sel nädalal Hispaanias tulevikulinnade messil saadetiste kohaletoimetamiseks uudset droonilahendust.

Barcelonas peetav «Smart City Expo» on esimene turundus- ja visioonimess, kus Cleveron avalikult oma droonitranspordi projekti tutvustab. Seejuures rõhutab ettevõte, et see on eriline, teistest seni väljatöötatud analoogidest märksa turvalisem variant.

Ehkki puudulike seaduste tõttu pole seni üheski maailma riigis droone püsivalt pakiveoks kasutusele võetud, on mitu e-kaubandusfirmat viimastel aastatel kõnealuses valdkonnas jõudsat arendustööd teinud. Kõige enam tähelepanu on selles pälvinud maailma suurima e-kaubamaja Amazon ponnistused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles