Suusataja nägi sutt

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Änilane nägi looduses hunti esimest korda ja oli sellise kogemuse üle väga rõõmus. Hirmu ta tol hetkel ei tundnud ning asjatundja kinnitusel polnud selleks ka vähimatki põhjust.
Juhan Änilane nägi looduses hunti esimest korda ja oli sellise kogemuse üle väga rõõmus. Hirmu ta tol hetkel ei tundnud ning asjatundja kinnitusel polnud selleks ka vähimatki põhjust. Foto: Elmo Riig

«See on puhas rõõm!» kordas Viljandi valla mees Juhan Änilane laialt naeratades, kui lehetegijaid eile hommikul Holstre-Polli suusarajal hundi jälgedele juhatas. Natuke varem oli ta hallivatimeest metsa vahel vähem kui saja meetri kaugusel nobedalt sörkimas näinud.

Õigupoolest ei olnud hommikust suusaringi teinud Änilane algul päris kindel, kas see oli ikka hunt ja mitte koer. Igatahes oli too soe moodi välja näinud, ehkki kogult täiskasvanud hundikoerast suurt ei erinenud.

«Ta ei olnud võimsalt suur, aga ilus. Karv oli halli ja pruuni segu. Halli oli rohkem,» kirjeldas Änilane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles