Repliik. 75-aastane Taavi Rõivas

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui peaministrikarjääri lõpetaval Taavi Rõivasel edaspidi elus hästi läheb ja haigused või õnnetused teda ei murra, saab ta 2054. aastal 75-aastaseks. Sellises eas on nooruslik uljus ja rumalus kauge minevik ning auväärt inimese pagasis on aastakümnete vältel ammutatud elutarkus.

Oleks huvitav teada, kuidas vaatab 75-aastane Rõivas tagasi oma noorpoliitikukarjäärile ja peaministri ajale. Ehk julgeb ta tunnistada, et 2016. aastal võimult tõugatuna jonnis ta 37-aastaselt nagu poisike. Võib-olla möönab ta, et tegi vigu ja mõtles, et tema ühes Reformierakonnaga on maailma naba.

Muidugi tuleb praegust Rõivast ka mõista. Ta sai Reformierakonna liikmeks 18-aastaselt. See partei ise on püsinud riigitüüri juures stagneerunult kaua, justkui teisiti polekski võimalik. Ilmselt tugevnes Rõivase mina-ja-maailm-suhtumine, kui ta 34-aastasena juhuslikult peaministriks tõusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles