Prognoos ei tõota sõudjatele head

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma tipptasemel sõudestaadioni rajamine tähendaks seda, et Kitsaskaela osa tuleks järves laiemaks kaevata. Luba selliseks tööks on aga keeruline saada, sest teadlased ei oska tänase seisuga arvata, kuidas laiendus järve edasist elu mõjutama hakkab.
Maailma tipptasemel sõudestaadioni rajamine tähendaks seda, et Kitsaskaela osa tuleks järves laiemaks kaevata. Luba selliseks tööks on aga keeruline saada, sest teadlased ei oska tänase seisuga arvata, kuidas laiendus järve edasist elu mõjutama hakkab. Foto: Elmo Riig

Linnajuhtidel ja sõudjatel on põhjust oodata ärevusega nädala lõpuks lubatud eksperthinnangut, mis annab tõenäoliselt teada, et plaanitud sõudestaadioni Viljandi järvele teha ei saa.

Reedestel andmetel ei poolda teadlased ja keskkonnaamet ideed, et Viljandi järve Kitsaskaela võiks laiemaks kaevata. Seetõttu tuleks kogu sõudjate ala viia kavandatud kohast rohkem Orika poole, kuid see tähendab, et sõudestaadioni pole võimalik rajada.

«Ootame ikka lõpliku hinnangu ära,» rahustas Viljandi linnapea Ando Kiviberg pärast esmase info saamist. «Eks siis saa hakata läbirääkimisi pidama ja lahendusi otsima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles