Pärimusmuusikud lähevad tuurile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Sõna on mänginud tuhandetel pidudel.
Heino Sõna on mänginud tuhandetel pidudel. Foto: Silver Tõnisson

Täna algab üle-eestiline rahvamajade tuur. Eesti pärimusmuusika keskus sõidutab viiel õhtul pärimusmuusika rahvani, külastades Haanja, Tori, Iisaku, Aruküla ja Nõuni rahvamaja. Koos noorte pärimusmuusikute ning armastatud Eeva ja Villu Talsiga astub lavale legendaarne kandlemängija Heino Sõna.

«Turnee teebki erakordseks võimalus kohtuda rahvamuusikas kõrgelt hinnatud kandlemängija Heino Sõnaga, kes saavutas tuntuse juba möödunud sajandi seitsmekümnendatel. Heino on haruldane pillimees. Ta on üks vähestest rahvakandlemängijatest, kes on Eestis alles jäänud. Lisaks on teda tore jälgida: ta mängib alati, suu naerul, ning pajatab põnevaid lugusid sajanditagusest elust ja olust,» rääkis Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa.

79-aastane Karksi-Nuia pillimees Heino Sõna ise ütles, et talle meeldib noortega koos pilli mängida ja tutvustada lugusid, mis tema ajal pidudel nõutud olid. «Hea on veel oma silmadega näha, et rahvakannel tuuakse taas ellu ja rahva ette.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles