Meelika Hainsoo: loodus avab uusi väravaid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelika Hainsoo teab, et mida rahulikumaks jääb inimene oma argiaskeldustes, seda enam ta märkab.
Meelika Hainsoo teab, et mida rahulikumaks jääb inimene oma argiaskeldustes, seda enam ta märkab. Foto: Jana Solom

Reedel kella 19-st on Viljandi pärimusmuusika aida väike saal taimede lainel: algavas kontserdis on ühendatud regilaulud Meelika Hainsoo ning loodus- ja taimetarkused Irje Karjuse alias Metsamoori esituses.

Näib, et Eesti muusikud on hakanud pilku pöörama kõige rohelise poole. Näiteks tänavukevadiste Eesti muusika päevade teema oli «Roheline heli». Meelika Hainsoo, mis teid taimemaailmaga seob?

Taimemaailmaga seob mind praeguses eluetapis väga palju. Elan juba aastaid maal, üsna metsikus paigas. Olen viimastel aastatel püüdnud oma perele vaja mineva taimse toidu ise kasvatada – muidugi osaliselt. Seega ühelt poolt seob mind taimedega praktiline töö ja vajadus. Teisalt olen taimede eest hoolitsedes kogenud ja avastanud enda sees uusi tunnetuslikke tasandeid, mis on avanud põnevaid dimensioone nii elus kui muusikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles