Suure-Jaani poole liikuv Kõpu volikogu otsustest ei taganenud

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelu Kõpu valla liitumissuuna üle jätkus eile ka pärast volikogu istungi lõppemist. Viljandi vallaga liitumist pooldav kõpulane Kristjan Lehesmets vestleb Suure-Jaani suunda toetava volikogu esimehe Kaja Linnuga.
Arutelu Kõpu valla liitumissuuna üle jätkus eile ka pärast volikogu istungi lõppemist. Viljandi vallaga liitumist pooldav kõpulane Kristjan Lehesmets vestleb Suure-Jaani suunda toetava volikogu esimehe Kaja Linnuga. Foto: Marko Saarm

Kõpu vallavolikogu otsustas eilehommikusel istungil, et ei ole nõus Viljandi maavanema suunisega muuta rahvaküsitlust ja liitumissuunda puudutavaid haldusakte või tunnistada need kehtetuks.

Viljandi maavalitsus tegi 11.–19. oktoobrini haldusjärelevalvet, et kontrollida, kas Kõpu volikogu otsused, millega kinnitati liitumisteemalise rahvaküsitluse tulemused ja lõpetati ühinemisläbirääkimised Viljandi vallaga, on seadusega kooskõlas. Maavanem Erich Palm jõudis järeldusele, et nendes otsustes oli nii sisulisi kui vormilisi puudusi ja need olid põhjendamata. Tema seisukoht on, et küsitlus oleks tulnud korraldada vabariigi valitsuse määruse järgi, sest rahva arvamus, mis on välja selgitatud usaldusväärsel moel, on vallavolikogule otsuse tegemise aluseks.

Eelöeldu tõttu andis Erich Palm Kõpu vallavolikogule 30 päeva, et viia aktid seadustega kooskõlla või tunnistada need kehtetuks ja anda välja uued. Juhul kui volikogu selle aja jooksul nõutud muudatusi ei tee, on maavanemal õigus pöörduda halduskohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles