Aidas lüüakse tantsu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aida tantsuõhtutel ei ole keegi nukralt seina äärde seisma jäänud.
Aida tantsuõhtutel ei ole keegi nukralt seina äärde seisma jäänud. Foto: Silver Tõnisson

Täna kell 19 pärimusmuusika keskuses algavas tantsumajas loob muusikalise meeleolu Tanel Sakritsa Tudengitrio. Tantsumaja algab Merike Paberitsu tantsusammude õpitoaga.

Tantsimine on iidne ja mõnus eneseväljendamise vorm. Tantsimine on mõtlemine, tähenduse loomine ja tunnetus. Tants on suhtlemine ja suhestumine ümbritseva keskkonna ja inimestega, nii oma partneri kui kogu tantsuringiga. Tantsumajas on võimalik osa saada külapeo kaasakiskuvast meeleolust koos ärksate pillimeeste ja elava pärimusmuusikaga. See on ehedaks tantsimiseks, unustuseni keerlemiseks ja pidulistega kokkusaamiseks, sest külade tantsuõhtud olid lisaks inimeste kokkutoomisele mõeldud ka kogukonda koos hoidma. Oma võlu on pillimeeste ja tantsijate suhtlemises ja selles, kes kelle järgi hoogu läheb. Tantsumaja on koht, kus tuleb hoida silmad lahti, et headelt tantsijatelt väärtuslikke nippe õppida. 

Tantsumaja perenaine on Kairi Leivo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles