Repliik. Maffiariik Eesti

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Marko Saarm / Sakala

Paari nädala eest kirjutas Äripäev noortest eestlastest, kes rajavad Kagu-Aasias iduettevõtteid. Lugu edukatest kaasmaalastest oleks olnud igati tore, kui selle pealkiri poleks olnud ««Eesti maffia» istutab idusid Kagu-Aasias». Ja see ei olnud ajakirjaniku kujund: Eesti maffiaks nimetas seltskonda üks noortest ärimeestest ise.

Väljend «Eesti maffia» on mulle silma hakanud ka mitmest teisest loost, mis enamasti on rääkinud välismaal tegutsevatest IT-tegelastest. Ilmselt üritatakse sellega demonstreerida oma jõudu või ühtehoidmist. Kui aga sõnadesse vähegi süveneda, vaatab vastu midagi väga vastikut. Mõrvad, narkootikumid, inimkaubandus ja rikutud elud on see, mida maffia tegelikult tähendab. See ei ole sõpruskonna sümbol.

Tartus on kõrvuti Ristiisa pubi ja Yakuza sušibaar, mõlemad üsna populaarsed kohad. Kas eestlaste arvates on organiseeritud kuritegevus lahe?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles