Finaalikoht maandas veidi pingeid

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala kõrgliiga meeskonna esinumbri on kohalik klubi laenanud Lätist: Oleg Kartuzov on Viljandi esindusele meistrivõistlustel mitu hooaega abiks olnud.
Sakala kõrgliiga meeskonna esinumbri on kohalik klubi laenanud Lätist: Oleg Kartuzov on Viljandi esindusele meistrivõistlustel mitu hooaega abiks olnud. Foto: Ülar Mändmets

Eesti võistkondlike lauatennise meistrivõistluste kõrgliigas on selged kõik finaalturniiril osalejad. Selles seltskonnas jätkab ka Sakala klubi meeskond.

Ehkki meistrivõistluste põhiturniiril seisab ees veel üks, kolmevooruline mängude päev, on neli võistkonda jõudnud tabeli alumise otsa meeskondadele püüdmatusse kaugusesse ning taganud nõnda endale finaalturniirikoha viimastest tulemustest hoolimata.

Viljandi lauatenniseklubi Sakala treener Peeter Allik­oja möönis, et selles mõttes on pinged maas, kuid see ei pisenda järgmise kolme kohtumise olulisust. «Viimastest tulemustest sõltub, kellega minnakse vastamisi poolfinaalis,» lausus ta. «Meeldiv oleks lõpetada põhiturniir teisena, siis ei peaks me tõenäoliselt poolfinaalis kohtuma Tallinna Kaleviga.»

Praegu kõrgliiga turniiril juhtpositsioonil oleval Tallinna Kalev / Tulikal on tabelis 21 punkti, talle järgneval kolmel konkurendil, Sakalal, Pingpong/Smegil ja Narva Paemurru spordikoolil on üks punkt vähem.

Nagu tõdes Allikoja, eelistab Sakala meeskond poolfinaalis vältida praegust turniiritabeli liidrit. Põhjusi võib otsida nende viimasest kohtumisest.

Laupäeval Narvas peetud põhiturniiri avaringis tuli meie meeskonnal tunnistada pealinna esinduse 4:0 paremust. «See tulemus vastab igati meie praegusele jõudude vahekorrale,» nentis Allikoja.

Eesti võistkondlikel lauatennise meistrivõistlustel oli möödunud nädalavahetus töine, sest detsembris lumetormi tõttu ära jäänud mängud peeti laupäeval ja päev hiljem alustati juba teise ringi kohtumisi. Kuigi mängijatele langes Peeter Allikoja jutu järgi väga suur koormus, läbis meie võistkond katsumuse edukalt.

Sakala meeskond koosseisus Rivo Saaremäe, Oleg Kartuzov ja Jaanus Allikoja kogus seitsmest matšist kuus võitu.

Meistrivõistluste põhiturniiri mängude viimane päev peetakse 2. aprillil. Sakala meeskond kohtub siis Tallinna Kalevi ja Pingpong/Smegi ning Narva spordikooliga. Finaalturniir on 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles