Ülevõtja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Kristi Markov

«Tundub, et suurem osa on mõistnud muutuse möödapääsmatust, aga Edgariga on raske,» kommenteerib eelmisel pühapäeval Keskerakonna peasekretäri kohusetäitjaks nimetatud Jaak Aab oma kodupartei hetkeolukorda.

Eesti avalikkus oli hakanud Viljandi Paalalinna kooli vilistlast, omaaegset Võhma linnapead ning hilisemat riigikogulast ja sotsiaalministrit Jaak Aabi juba unustama. Pärast seda, kui Andrus Ansipi esimene valitsus 2007. aasta aprillis lõpetas ja Aab riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimeheks taandus, polnud teda teleekraanil enam õieti näha olnud. Kuni eelmise pühapäevani.

Nüüd on temast saanud Keskerakonna pikaaegse esimehe Edgar Savisaare vastu otsustavalt üles tõusnud leeri üks käilakujusid. Et pärast Oudekki Loone tagandamist kannab ta erakorraliselt partei peasekretäri kohuseid, on piltlikult tema käes Keskerakonna aida-, keldri- ja laudaukse võtmed. Otse öeldes on ta aga üks vähestest, kelle taskus kõlisevad neljapäevast saadik erakonna peakontori võtmed: just tema oli see, kes lasi büroo ukselukud uute vastu välja vahetada. Aab on vastutav organisatsiooni rahaasjade, paberimajanduse ja info liigutamise eest, seega sõltub edasistes arengutes temast märksa enam, kui väljapoole paistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles