Kaare kool. Kes me oleme?

, Kaare kooli hoolekogu esimees ja murelik ema
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaare kool
Kaare kool Foto: Elmo Riig

VILJANDI KAARE KOOL loodi kümme aastat tagasi selleks, et haridusliku erivajadusega lapsed saaksid võimalikult tugeva stardiplatvormi iseseisva eluga toimetulekuks. Üldse on selles õppehoones, mis varem kandis nime Viljandi vene gümnaasium, hariduslike erivajadustega laste õpetamisega tegeldud 1997. aastast. Võime julgelt väita, et see otsus on olnud õige. Viljandi linnajuhtide tarkust sellist kooli luua ja pidada on kiitnud paljud tunnustatud spetsialistid üle Eesti. Rahulolu on näidanud lastevanemad ning õpilaste kogetud õpiedu ja hilisem toimetulek.

Kool ei ole ainult tarkuse omandamise paik, vaid esmajoones keskkond, mis kujundab noort isiksust ja tema võimekust maailmas hakkama saada. See on keskkond, kus avalduvad anded ja kus kedagi ei jäeta kõrvale. Õppekeskkond on tervik, mis koosneb sotsiaalsest, vaimsest ja füüsilisest ruumist. Üht osa tervikust lahutada pole mõistlik ega tegelikult võimalikki.

Praegune hariduspoliitika näeb ette kõikide laste koosõpetamist elukohajärgses koolis, mille üks printsiipe on kõikide laste võrdsed võimalused hariduse omandamiseks. Aga võrdsed võimalused ei tähenda seda, et kõik lapsed õpivad remonditud koolimajas ja samas klassiruumis, ehkki eri õppekavade alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles