Mõrvas kahtlustatavad astusid kohtu ette

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas algas esmaspäeval protsess mõrvas süüdistatava kahe noormehe üle, kellega koos astus kohtupinki ka neilt ebaseadusliku tulirelva saanud taksojuht.

Süüdistuse kohaselt mõrvasid 21-aastane Tiit ja temast aasta vanem Taivo mullu 13. juunil Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Järtsaare külas 50-aastase mehe. Lahkudes võtsid noormehed kaasa jahipüssi koos padrunitega, surnukeha viisid aga kurjategijad Järvamaale Türi valda ning matsid metsa.

Nii Tiit kui Taivo tunnistasid end tapmises ja omavolilises sissetungis süüdi, samuti tunnistas 31-aastane taksojuht Guido süüd illegaalse relva omandamises. “Kohus kuulas esmaspäeval kannatanuid ja tunnistajaid ning protsess jätkub kava järgi teisipäeval tunnistajate ülekuulamisega,” ütles Tartu kohtute pressiesindaja BNS-ile.

Kohtueelse menetluse käigus selgus, et päev pärast veretööd sõitsid noormehed taksoga Tallinnasse ning ett neil polnud raha arve maksmiseks, andsid nad taksojuhile võla tasumiseni jahipüssi. Kuigi taksoteenust osutanud 31-aastasel Guidol polnud relvaluba, viis ta relva maakoju.

Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul vahistati mõrva toimepanemises esimene kahtlustatav juba 15. juunil. Päev hiljem vahistati ka teine kahtlustatav. Kolmest süüdistatavast on üks varem kriminaalkorras karistatud. "Taivot on varasemalt kahel korral karistatud röövimise ja kehalise väärkohtlemise eest," ütles Talimaa.

Prokuratuuri kinnitusel on süüdistatavad oma süüd tunnistanud. Tiit ja Taivo said süüdistuse röövmõrvas, laibarüvetamises, omavolilises sissetungis ning tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Kohtus süüdimõistmisel ootab neid kuni eluaegne vangistus.

Guidot süüdistab prokuratuur karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles