Väino Laisaar: tegelikult tahaks kogu aeg kuhugi minna

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal Viljandis käinud reisisaadete tegija Väino Laisaar või lihtsalt Väints leiab, et Viljandi on kihvt koht. Järv, lossivaremed ja rahvuslik hõng moodustavad tema sõnul mõnusa koosluse, mis muudab paiga eriliseks.
Läinud nädalal Viljandis käinud reisisaadete tegija Väino Laisaar või lihtsalt Väints leiab, et Viljandi on kihvt koht. Järv, lossivaremed ja rahvuslik hõng moodustavad tema sõnul mõnusa koosluse, mis muudab paiga eriliseks. Foto: Elmo Riig

Teleriekraanilt tuntud rännumees Väino Laisaar suudab oma sõnul ühe koha peal olla kõige rohkem paar kuud, enne kui kipitus liiga suureks läheb. Näiteks suvel põrutas ta koos elukaaslasega viimases hädas Horvaatiasse, et tema mõistes reisivaest aastat natukenegi huvitavamaks muuta.

2011. aastal oli Laisaar üks tosinast eestlasest, kes kolme raskete olude jaoks kohandatud maasturiga võtsid ette ekstreemretke Mongooliasse. Sellest sai alguse «4x4» reisisaadete sari, mille operaator ja hääl on Väino Laisaar – või Väints, nagu ta end ise kutsub. Ent viimasesse viide aastasse on jäänud teisigi Laisaare osalusel valminud reisisaateid. Lähiaastatel loodab ta ida poole viivatele automatkadele lisaks vähemalt ühe korra seljakotiga taas Lõuna-Ameerikasse minna.

Eelmisel kolmapäeval käis Laisaar Viljandis, et oma äsja ilmunud raamatut tutvustada. Teosesse «4x4 reisid – elu läbi kolme silma» on kogutud kuus seikluslikku autoreisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles