Mõttetu päev

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi valimine valimiskogus on varemgi üle noatera läinud, kuid läbi kukkus see läinud laupäeval esimest korda.
Presidendi valimine valimiskogus on varemgi üle noatera läinud, kuid läbi kukkus see läinud laupäeval esimest korda. Foto: Rannar Raba

«Kuule, mul on isegi uued aluspüksid. Esiteks ei sobi uue ülikonna alla vanu panna ja teiseks ei või iial teada, kus õhtu lõpeb,» poetab reljeefse ütlemise poolest tuntud keskerakondlane Märt Sults Estonia katuseterrassil kogunenud vestlusringis.

On laupäeva õhtupoolik. Rahvusteatri hoone on hommikust saati nõretanud poliitikast. Rahvast on tihedalt nii paraadtrepil kui koridorides. Vestibüülis ja kontserdisaali ustel annavad tooni kotkapilgulised turvamehed. Koridorides lookleb tele- ja raadiostuudiote kaableid ning kümned kaamerate ja mikrofonidega ajakirjanikud tuhisevad otsiva pilguga edasi-tagasi.

Valijamehed üle maa on tulnud kokku, et valida Eestile uus president. Kuigi enamasti on ajaloolises hoones vastu vaatavad näod naerusuised, võib õhus tajuda pinget. Paar tundi varem lõppenud esimesest hääletusvoorust pääsesid edasi Allar Jõks ja Siim Kallas. Selline tulemus oli halvaks üllatuseks ennekõike Marina Kaljuranna ja Mailis Repsi kampaaniameistritele. Veel hommikul paljudel peas mõlkunud mõte Eesti esimesest naispresidendist hajus ootamatult ruttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles