Asjatundja tunnustab koolimuuseumi tegijaid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakirjaniku palvel Kolga-Jaani põhikooli muuseumis käinud Viljandi muuseumi teadusdirektor Ain-Andris Vislapuu ütles, et eksponaadid annavad päris hea ülevaate, milliste asjade keskel kunagi kolgajaanilane toimetas.

«Muuseumi loomine sellesse põhikooli oli igati väärt ja loogiline algatus, sest Kolga-Jaani kihelkonna ajalugu on olnud mitmes mõttes tähelepanuväärne,» lausus ta. «Kolga-Jaani ja selle ümbrus kuni Võrtsjärveni on meie arheoloogide tähelepanu all olnud enam kui sada aastat. Võib öelda, et see on Viljandimaa asustuse häll.»

Vislapuu tõi näiteks, et üks Viljandi muuseumi arheoloogia­ekspositsiooni pärle, pronksist putkkirves, on pärit just selle kandi Eesnurga külast. Kui lisada veel aktiivne ühistegevus XX sajandi algul, Meleski tööstuspiirkonna lugu, Villem Reimani toimetamised ning muinsuskaitseliikumine, siis on tema sõnul kajastamisväärset küllaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles