Korterimüüjad saavad keskmiselt 28 protsenti küsitust vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pindi Kinnisvara värske analüüsi kohaselt küsivad korterite müüjad kuulutustes oma vara eest keskmiselt 28 protsenti kallimat hinda, kui tegelikes tehingutes kaubaks läheb. Rahasse panduna tähendab see, et kuigi müüjad tahtsid augustis ruutmeetri eest keskmiselt 716 eurot, tuli neil leppida 582 euroga.

Maa-ameti, statistikaameti, kv.ee ja Eesti Panga andmetele tuginevast analüüsist tuleb välja, et paljude teiste Eesti linnadega võrreldes on selline 28-protsendiline pakkumis- ja tehinguhinna vahe isegi väike. Rakveres on sama näitaja 39, Pärnus 44, Valgas 100 ja Kohtla-Järvel 125 protsenti. Kõige elavama kinnisvaraturuga Tallinnas ja Tartus jääb vahe vastavalt 18 ja 15 protsendi ringi.

Võrreldes hinnatipuga 2008. aasta jaanuaris on keskmine ruutmeetri hind 31 protsenti väiksem, kriisiaegsest 2010. aasta septembrist aga 133 protsenti suurem. Viimase aasta jooksul on keskmine tehinguhind tõusnud 7,8 protsenti. Juulis jõuti tehinguni 14-l ja augustis 30-l korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles