Nõukaaegsed pisiesemed hakkavad vanast pahnast ajalooks saama

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi külamajas on nõukogudeaegsetele esemetele eraldi tuba. Ekspositsiooni selgroo moodustavad omaaegse Karksi kolhoosi lipud ja auhinnad.
Karksi külamajas on nõukogudeaegsetele esemetele eraldi tuba. Ekspositsiooni selgroo moodustavad omaaegse Karksi kolhoosi lipud ja auhinnad. Foto: Valdo Ots

Asjaosaliste jutu järgi leiavad inimesed nõukogudeaegsetele esemetele sattudes üha sagedamini, et neid võiks prügikasti virutamise asemel kohalikule muuseumile või mõnele teisele kogujale pakkuda. Sageli võetaksegi niisugune kraam vastu ning paremal juhul saab neist asjadest väljapaneku osa.

Kui paljudes väikestes muuseumides või muudes avaliku funktsiooniga hoonetes nõukaaegseid asju säilitatakse, ei tea täpselt keegi. Näiteks Karksi külamajas, mille katuse all tegutsevad muu hulgas kultuuriselts ja raamatukogu, on neile teisel korrusel antud omaette tuba.

Ekspositsiooni selgroo moodustavad omaaegse Karksi kolhoosi lipud ja auhinnad. Ajapikku on inimesed toonud sinna kõiksugu esemeid. Sel suvel täienes kogu veise kõrva augustamiseks ja sellesse numbri löömiseks mõeldud tangidega. Kogust leiab veel näiteks arvutusmasina Feliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles