Viljandi muuseumi sõbrad tegid kooskäimise plaane

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumi direktor Jaak Pihlak (keskel) kinnitas, et koos sõpradega seistakse hea sidemete tihendamise eest kõigi Viljandimaa ajaloost huvituvate ühenduste, koolide ja teiste asutuste vahel. Paremal juhatusse valitud Tiina Tafenau.
Muuseumi direktor Jaak Pihlak (keskel) kinnitas, et koos sõpradega seistakse hea sidemete tihendamise eest kõigi Viljandimaa ajaloost huvituvate ühenduste, koolide ja teiste asutuste vahel. Paremal juhatusse valitud Tiina Tafenau. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reede õhtupoolikul kogunes Viljandi muuseumi raamatukogu saali 15 rõõmsameelset ajaloohuvilist inimest mõttega asutada Viljandi muuseumi sõprade selts.

Muuseumi sõbrad leiavad, et mõistlik on koondada kõik maakonnas ja ka kaugemal elavad ja tegutsevad inimesed, keda huvitab Viljandimaa ajalugu.

Muuseumi nõukogu esimehe Tõnis Kortsu hinnangul on selts väga hea koostöövorm.
«See ühendab inimesi, kes käivad koos vabatahtlikult ja konkreetse huvi alusel,» selgitas ta. «Muuseum on Viljandile sama oluline nagu raamatukogu, teater, pärimusmuusika ait ja kultuuriakadeemia.»

Korts lisas, et väikelinnas pole pealegi huvilistel palju kooskäimiskohti. Esialgu jäi selts küll ametlikult moodustamata, kuid sellest hoolimata otsustati kohtuda vähemalt kuus korda aastas.

«Vaatame, kuidas see praktikas arenema hakkab,» lisas Korts. «Vajaduse korral vormistame seltsi ametlikult mittetulundusühinguna.»

Muuseumi sõbrad peavad tähtsaks propageerida muuseumi ja selle tegevust, teha senisest paremat koostööd maakonna ajaloo uurimises, toetata huvilisi, kes koguvad infot Viljandimaa vähem tuntud ajaloosündmuste ja inimeste kohta, ning olla abiks Viljandimaa ettevõtete ja asutuste ajalugude koostamisel.

Järgmine kokkusaamine on 2. märtsil kell 16 Viljandi muuseumi lugemissaalis ning sinna on oodatud kõik ajaloohuvilised ja muuseumisõbrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles