Tehas rajab kultuurisilda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Grand Astoria laulja Kamille Šarapodinov
The Grand Astoria laulja Kamille Šarapodinov Foto: Mats Õun

Nädal tagasi Viljandi lennukitehases peetud Eesti-Soome muusikaline maavõistlus «Punk vs Metal» läks nii hästi korda, et korraldajad plaanivad juba järgmisi ettevõtmisi.

«Viljandi sõpruslinna Porvoo bändid Bob Malmström ja I Lied jäid esimese Eesti-tuuriga väga rahule,» rääkis lennukitehase projektijuht Lauri Ivask. Kui reedel soojendasid põhjanaabrid Tartus J.M.K.E-d, siis Viljandi publiku ees võtsid nad omavahel mõõtu kohaliku Necro Strike’i ja Kesk-Eesti Nevesisega.

«Soomlased tulid siia suure bussiga, peale esinejate olid neil kaasas ka fännid,» lisas Ivask.

Eriti üllatas tema sõnul kõiki kohaletulijaid siiski noortest koosnev Peterburi psühhedeelne punkrokkbänd The Grand Astoria, kes oli Eesti-Soome maavõistlusel justkui vahekohtuniku rollis.

«Bändi liikmed tõstsid pärast kontserti esile vana lennukitehase erilist atmosfääri ja äärmiselt meeldivat publikut,» vahendas Ivask.

Juba märtsis plaanivad korraldajad Tehasesse järgmist kontserti, kus jagavad taas lava paar noort kohalikku bändi ja külalised Soomest. «Esialgu suhtleme lähemalt just põhjanaabrite, iseäranis Porvooga, aga tahame vaadata mujalegi: miks ei võiks meile edaspidi tulla külalisesinejad ka teistest lähiriikidest, nagu Venemaalt, Lätist ja Leedust.»

Lauri Ivaski jutu järgi ei jää kultuurivahetus ühepoolseks. «Pole veel päris selge, millal ja mis formaadis, aga siinsed Rockhouse ja Necro Strike peaksid minema Porvoosse vastukülaskäigule,» kõneles ta.

Projektijuhi sõnul on lähitulevikus plaanis hakata Tehases üritusi korraldama suisa iga nädal, et täita rokiklubi Puhas Kuld sulgemise järel tekkinud tühimikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles