Odava vee tõttu jääb Viljandi euroabita

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig (montaaž)

Viljandi Veevärgi püüdlus hoida vee hind võimalikult madal, andis tagasilöögi euroraha taotlemisel, sest rahajagamise reeglite järgi maksavad viljandlased kraanivee eest liiga vähe.

Augustis kavatses linna veefirma saata rahataotluse keskkonnainvesteeringute keskusele, et küsida Euroopa ühtekuuluvusfondist 4,5 miljonit toetust vee- ja kanalisatsioonitorustiku vahetamiseks. Suvel sai vee-ettevõte aga aru, et taotlust pole mõtet esitada, sest vee hind on Eesti keskmist arvestades liiga madal.

«Nii vaadates  tundub lausa õnnetusena, et oleme suutnud ennast säästlikult majandada ja ebaratsionaalseid ehitusi vältida,» ütles Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro. Samas nentis ta, et hinda pole sugugi lihtne tõsta, sest seda saab teha vaid konkurentsiameti nõusolekul. Selle ameti ülesanne on aga seista näoga tarbija poole ja nõuda ettevõtjalt võimaliku madala hinna hoidmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles