Järveteadlane: Viljandi järves ujuvad kalad ka esmaspäeval

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järveteadlane Ain Järvalt on veendunud, et jetisõidu võistlus Viljandi järve kalavarule mingit mõju ei avalda.
Järveteadlane Ain Järvalt on veendunud, et jetisõidu võistlus Viljandi järve kalavarule mingit mõju ei avalda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järveteadlane ja Võrtsjärve limnoloogiajaama juht Ain Järvalt on veendunud, et sel nädalavahetusel Viljandi järvel sõitvad jetid ei tee sealsetele kaladele ja taimedele ülemäära liiga.

Reedesel päeval sai Sakala toimetus kolm anonüümset kõnet erinevatelt inimestelt, kelle hinnangul on jettide järvele lubamine lausa kuriteo mõõtu otsus, sest kihutavad sõidukid tapavad ära kõik järves elutsevad kalad. Ain Järvalti hinnangul saab jettide mõju olla äärmisel juhul lokaalne ning viga võivad saada mõned viidikad ja särjed, aga see pole keskkonnale suur kaotus.

Järvalti sõnul pole teadlased saanud küll rahapuudusel põhjalikke teadusuuringuid selles osas teha, ehkki paarkümmend aastat tagasi oli see päevakorras, aga kogemused näitavad, et mootorpaatide või jettide võistlused ei mõjuta kalade populatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles