Politsei järeldus lahutas linnapea korruptsioonist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseist tulnud vastus ütleb, et linnapea Ando Kiviberg ei ole korruptsioonivastast seadust rikkunud. Samuti on selles soovitusi, kuidas võiks edaspidi käituda, et isegi seaduse rikkumise kahtlust ei tekiks.
Politseist tulnud vastus ütleb, et linnapea Ando Kiviberg ei ole korruptsioonivastast seadust rikkunud. Samuti on selles soovitusi, kuidas võiks edaspidi käituda, et isegi seaduse rikkumise kahtlust ei tekiks. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnapea ei rikkunud seadust, kui osales istungil, millel linnajuhid arutasid folgifestivali rendikulude katmist, ja allkirjastas hiljem sellekohase otsuse, leidis politsei. Tulevikus soovitatakse meeril sellistest vastuolulistest tegevustest siiski hoiduda.

«Käesoleval juhul, nähes Ando Kivibergi allkirja linnavalitsuse protokollil ja võimalik, et veel mõnel Eesti pärimusmuusika keskusele toetuse ülekandmisega seotud dokumendil, võib kõrvaltvaatajale tunduda avaliku võimu teostamine ebaaus,» kirjutas politsei korruptsioonikuritegude büroo ametnik linnapea Ando Kivibergile. 

Neljale leheküljele mahtunud vastuse põhisõnum oli aga see, et Kiviberg ei ole ühtegi seadust rikkunud ning tema suhtes väärteomenetlust ei alustata. Väärteomenetluse alustamise avaldusega oli politseisse läinud Kiviberg ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles