Nurmsalu: viimane nool jäi eriti kripeldama (2)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Nurmsalu Rio olümpial.
Laura Nurmsalu Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter

Vibulaskur Laura Nurmsalu kaotas oma esimestel olümpiamängudel avaringis ukrainlanna Veronika Martšenkole 0:6. Võitja lasi kokku 78 punkti Nurmsalu 66 vastu. Üldkokkuvõttes kuulub eestlannale 33. koht.

Nurmsalu tunnistas, et oleks tahtnud kaugemale jõuda. «Kahju, et olümpia lõppes. Kolm seeriat läks täna väga kiiresti, nüüd ma tahaks näha seda videost, mis ma tegin. Endale tundus, et sooritused olid head, tuul ei olnud täna aga minu poolt. Viimane nool jäi eriti kripeldama,» võttis ta tänase esituse kokku. Kui Nurmsalu viimase seeria viimane nool oleks sihtmärku täpsemini tabanud, oleks duell edasi kestnud.

«Eile jälgisin naiskonnavõistlust ja nägin, et tuul muutus iga sekundiga. Täna sihtisin keskele, mingit väljasihtimise asja ei saa siin olla.»

Treener Aune Varik lisas, et nutma keegi ei hakka ja aetakse oma asja edasi. «Pead norgu ei lase, kuigi hinges väike kripeldus on, miks need nooled seal niimoodi läksid, aga mis teha,» sõnas ta. «Tehniline pool oli ilus, vaim on vaja valmis saada, et sellel suurel areenil hakkama saada. Süda lööb ka siin vähe kiiremas rütmis siin.»

Treener lisas, et selleks vajaks õpilane rohkem korralikke võistlusi ja mõistagi rahalisi vahendeid. «Siis läheksime avaringist edasi. Kindlasti tuleb teha rohkem duell-laskmise trenne, just vaimse poole tõttu. Eks istume maha ja vaatame, kuidas edasi liikuda.»

Nurmsalu tõdes, et sai olümpialt hea emotsiooni ning kavatseb alaga jätkata, iseasi, kui palju ta spordile töö kõrvalt keskenduda saab. Hetkel ei tea Nurmsalu, kas tema töökoormus erivajadustega laste koolis kasvab või mitte. «Igal juhul tahan jätkata järgmise olümpiani. Aga eks elu näitab, see selgub septembris,» sõnas ta. Samas mahus treeningutega saab ta jätkata, ent lisatrennide osa on lahtine.

Korealannad lasevad siin hommikust õhtuni 700 kuni tuhat noolt päevas. See on ulmeline koormus. «Võistluste ajal lasen mina 120, 150 vahel. Nende ja meie meetodid on väga erinevad. Minu keha ei kannataks sellist asja välja.»

«Natuke võiks meiegi koormust tõsta, aga mitte sellisel määral,» ütleb treener Varik kõrvalt. Vaimse poole pealt on Nurmsalu enda sõnul võrreldes Bakuus peetud Euroopa mängudega edasi arenenud. «Siin ma juba olin palju rahulikum, teadsin, kuidas need asjad käivad siin, kuhu vaadata, et oma sooritust näha jne,» selgitas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles