Nurmsalu avas Eesti koondise jaoks olümpiamängud eelringi 35. kohaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna läks Rio de Janeiro olümpiamängudel starti esimene Eesti sportlane, vibulaskja Laura Nurmsalu. Kavas olnud naiste individuaalvõistluse eelringis, mille tulemusel selgus naiste asetus duell-laskmisteks, sai Nurmsalu 625 silmaga 35. koha.

Poole võistluse järel oli Nurmsalu 312 silmaga 64 võistleja seas 42. kohal. Duell-laskmises kohtub ta 30. positsioonil lõpetanud ukrainlanna Veronika Martšenkoga, kes lasi 630 silma. Nurmsalu duell toimub esmaspäeva õhtul algusega kell 22.57 (Eesti aeg). Eelringi parim oli Lõuna-Korea esindaja Misun Choi 669 silmaga.

Enne võistlust: Naiste vibulaskmise eelring algab Eesti aja järgi kell 19, kus Nurmsalu matikaaslasteks on Adriana Martin Hispaaniast ja Ju Un Kang Põhja-Koreast. Naiste vibulaskmise maailma reitingutabelis asub eestlanna hetkel 75. kohal ning täna Nurmsalu kõrval laskvatest konkurentidest asub hispaanlanna 51. ja korealanna 72. positsioonil.

Mida aga tähendab vibulaskmises eelring? See tähendab, et 64 meeslaskurit ja 64 naislaskurit lasevad kõik läbi 70 meetri harjutuse, mis koosneb 72 noolest. Laskmine toimub seeriate kaupa ning ühes seerias lastakse 6 noolt. Kokku liidetakse omavahel 6 seeriat ehk 36 noolt. Pärast väikest pausi lastakse veel 36 noolt.

Mis on olümpiaring? 72 noole tulemuste põhjal tekib paremusjärjestus, mille järgi pannakse paika olümpiaring. Olümpiaring on üldiselt play-off süsteemiga tabel, kus duelli võitja liigub edasi ja kaotaja jaoks on võistlus lõppenud. Eelringi asetus määrab vastase tugevuse - esimese tulemuse lasknud sportlane laseb esimese duelli 64. kohaga, 2. koha laskur 63. kohaga jne.

Lisaks avatakse täna ametlikult Rio de Janeiro suveolümpiamängud Maracanã staadionil. Sündmus algab Eesti aja järgi kell 2 öösel. Avatseremoonial kannab Eesti lippu purjetaja Karl-Martin Rammo. 27-aastane Karl-Martin Rammo osaleb olümpia purjetamisvõistlustel klassis Laser. Tema treener on Rein Ottoson. Eelmisel olümpial sai ta 18. koha, Euroopa meistrivõistlustel on ta jõudnud kahel korral kümne parema hulka (2011 - 10., 2013 - 7.) Rammo on teine purjetaja, kes avamisel lippu kandnud – 2000. aastal Sydneys oli lipukandjaks praegune EOK asepresident Tõnu Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles