Raamatukogu saal sai ripplae

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Murdla osutab laele, mis tagab saalis normaalse akustika.
Evi Murdla osutab laele, mis tagab saalis normaalse akustika. Foto: Aivar Aotäht

Rohkem kui kaheksa-aastase hoovõtu järel on korda tehtud Viljandi linnaraamatukogu näitusesaali lagi, nii et ruumi akustika on muutunud normaalseks. Aastaid kostnud ebamäärase kõmina asemel kõlavad selgesti eristatavad sõnad.

Paari päevaga ligi 6391 eurot maksnud töö ära teinud aktsiaseltsi Pärlin ehitusdirektor Sulev Kurik ütles, et see töö ei olnud midagi erilist: tavaline ripplae paigaldamine.
Lakke pandi viie sentimeetri paksused klaasvillaga pressitud helisummutavad plaadid, mis on lisapoltidega kinnitatud.

Küsimus, kas ripplagi on ikka ohutu, võttis ehitaja muigama. «See lagi ripub väga kindalt ja pähe ei kuku!» kinnitas ta.

Raamatukogu direktor Evi Murdla pani töö piinliku venimise ka oma tagasihoidliku iseloomu süüks. «Ma ei ole inimene, kes lööb rusikaga lauale ja nõuab. Aga nüüd on see asi korras. Värvime seinad ka värskelt üle ja õlitame põranda ning kõik need, kes ei julgenud siin oma üritusi korraldada, sest jutt läks kaduma, on teretulnud. Meil on ka konverentsitehnika,» rääkis ta.

Laes on samuti korralikud uued valgustid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles