Reformierakond tegi auesimehest ametliku presidendikandidaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurim võimupartei Reformierakond teatas eile pärast kaks tundi kestnud arutelu, et erakonna presidendikandidaat on selle auesimees Siim Kallas.

Reformierakonna juhatuse koosolekul olid kohal kõik kolm presidendikandidaadi kandidaati, lisaks Siim Kallasele Urmas Paet ja Marina Kaljurand. Neist viimati nimetatu oli juba juuli lõpul teatanud, et loobub riigikogus Kallase kasuks kandideerimast, kuid teeb seda meelsasti valijameeste kogus, kui otsustamine peaks sinna jõudma.

Peaminister Taavi Rõivas loodab riigikogus presidendikandidaat Siim Kallasele ka teiste erakondade toetust, samas kui valimisprotsess peaks jõudma valijameeste kogusse, on kõigil võimalik toetada Marina Kaljuranna kandidatuuri. Et leida Kallasele riigikogus toetust, moodustas erakonna juhatus läbirääkimiste delegatsiooni, millesse lisaks Kallasele kuulub Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles