Kas õige naine on karm mutt?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavust pärimusmuusika festivali saatis naise hääl, millest ajendatult leidis aset mitu selleteemalist õpituba. Laupäeval avati nii laulu kui jutuga noore naise olemus. Õpituba vedasid kultuuriakadeemia pärimusmuusika tudengid Mari Meentalo (vasakul) ja Eva Väljaots.
Tänavust pärimusmuusika festivali saatis naise hääl, millest ajendatult leidis aset mitu selleteemalist õpituba. Laupäeval avati nii laulu kui jutuga noore naise olemus. Õpituba vedasid kultuuriakadeemia pärimusmuusika tudengid Mari Meentalo (vasakul) ja Eva Väljaots. Foto: Valdo Ots

​Tänavuse folgi pärimeetrisse ei jäänud ainult publikurekord ja toidulaager, vaid seal pakuti ka mõtlemisainet naise ja naiselikkuse üle. Folk korraldas paljudele kohtumise põlise mamma ja tänapäevase elu nautiva naise vahel. 

Kas mineviku hämarusest pärinev kujutelm emalikust, leplikust, kainemõistuslikust ja töökast täisnaisest kehtib, kulub või esineb mingil muul kujul? Ehk on naiseks kujunemine ja noore naise iga lihtsalt pikenenud? Minu kui neiu jaoks seisis küsimärk sõnapaari «õige naine» taga. Sestap läksin laupäeval pärimusmuusika aita väiksesse saali kuulama, mida pajatavad noored pärimusmuusikud Eva Väljaots ja Mari Meentalo noore naise olemusest.

Lustakas arutlus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles