Viljandimaale rajatud Tiibeti kool on rahvusvaheline tõmbenumber

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väluste koolimajas asub Tiibeti traditsioonilist meditsiini õpetav kool, kuhu on inimesed maailma eri paigust tulnud omandama idamaiseid tarkusi. Pildil näeb üht osa õpitavast, milleks on kehapunktide leidmine.
Väluste koolimajas asub Tiibeti traditsioonilist meditsiini õpetav kool, kuhu on inimesed maailma eri paigust tulnud omandama idamaiseid tarkusi. Pildil näeb üht osa õpitavast, milleks on kehapunktide leidmine. Foto: Erakogu

​Tarvastu vallas asuvasse Väluste koolimajja seadis end eelmisel aastal sisse Tiibeti traditsioonilise meditsiini akadeemia, millel on nüüdseks selja taga esimene õppeaasta. 

Möödunud õppeaastal oli õppijaid peakoordinaatori Viivi Käärma sõnul umbes 50, neist 20 olid terapeudi õppes. Kaheteistkümnest välisriigist tuli kooli õppima paarkümmend inimest, kaugemalt tulijad on pärit USA-st, Kanadast, Singapurist, Austraaliast ning loomulikult Tiibetist. Eelmisel aastal käidi Tiibetis lausa praktikal. Lisaks korraldati kordusõppepäevi Tallinnas ja Pärnus, sest sealt oli ka kõige rohkem õppureid. Sel aastal lisanduvad Viljandimaa ja Tartu inimesed. 

Õppeaasta jaotub neljaks tsükliks, millest teoreetiline pool kestab viis kuni kuus päeva ja praktiline osa kolm. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles