Toit ja jook on iga festivali lahutamatu osa, nii on see ka Viljandi folgil. Suure osa pärimeetrist, alates Esimesest Kirsimäest kuni lauluväljaku ümbruseni, võtab enda alla suur toidulaager. Toidukultuur on viimastel aastatel tohutult rikastunud ning see väljendub pakutavates valikutes. Esindatud on ka eri rahvaste köögid, näiteks võib osta nii aasiapärast kui ameerikalikku toitu.
Tellijale
Folgil saab söönuks vegan ja joonuks õllegurmaan
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ylva Siden, kes tänavu märtsis Rootsist Keilasse kolis, müüb Karu talu käsitööšokolaadi, mille ta ise oli valmistanud. Käsitööšokolaadi pakub Karu talu folgil esimest korda ning Sideni sõnul on äri väga edukas. Letil võis näha kamašokolaadigi, mis on ainus gluteeni sisaldav toode. Pooled maiused on ka piima- ja munavabad, ülejäänud aga vegantooted. Ylva Siden ise on samuti vegan. «Inimesed on väga kenad ja siinne toit on väga maitsev,» ütles Siden.