Päästjad käisid Viljandi valla töömeeste lõket kustutamas

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi valla tavapärane okste põletamine süütas ka vanasse siloauku ladustatud prügi, mille kustutamiseks kulus tunde.
Viljandi valla tavapärane okste põletamine süütas ka vanasse siloauku ladustatud prügi, mille kustutamiseks kulus tunde. Foto: Elmo Riig

Viljandi vald põletab paar korda aastas metsaprahti. Sel korral võttis pärast töötajate lahkumist tuld ka seal olev prügi ning põlengu kustutamine vajas päästeameti abi.

Viiratsi aleviku servas Iva tee ääres asub neli suurt mahajäetud siloauku. Sinna ladustavad Viljandi valla töömehed metsatööde käigus raiutud võsa, oksi ja muud puitu. Kui hunnikud on piisavalt suured, pannakse need töömeeste järelevalve all põlema. Esmaspäev oli üks sellistest. Ainult et kui töömehed kella viie ajal lahkusid ja kätte jõudis südaöö, laekus päästekeskusele teade, et Viljandi vallas on puhkenud põleng. Sündmuspaigale jõudnud päästemeeskonnal kulus põlengu kustutamiseks kaks ja pool tundi.

Viiratsi aleviku kohalikud elanikud rääkisid, et paksu suitsu oli siloaukude juures märgata juba esmaspäeva päeval. Nende sõnul kandis tuul prügiaukudena tuntud kohast tossu otse Viiratsi peale. Samas ei pannud neid see muretsema, sest nad olid kursis, et vald seal aeg-ajalt metsajäätmeid põletab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles