Otseülekanne Viljandi Folgilt: Dasta-e-Azada Afganistanist

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dasta-e-Azada Afganistanist
Dasta-e-Azada Afganistanist Foto: Viljandi pärimusmuusika festival

Dasta-e-Azada tuleb Viljandi Folgile otse Afganistanist – riigist, kus veel üsna hiljuti oli suurem osa musitseerimisest üleüldse keelatud.

Grupp esineb A. Le Coq'i Kirsimäe laval reedel kell 14.00 ja Postimees teeb sellest siinsamas otseülekande.

Bändi moodustavad neiud õpivad 2010. aastal loodud Afganistani rahvuslikus muusikainstituudis, mis pakub võrdset õppimisvõimalust nii poistele kui tüdrukutele ning muusikalist pelgupaika lastele, kes on saatuse tahtel vanemlikust hoolest ilma jäänud või pärinevad väga vaestest peredest.

Dasta-e-Azada viis tüdrukut on julged teenäitajad, kes julgevad kinnise ühiskonna kammitsatele vastu astuda ja mängida südamest tulevat muusikat, olgu selleks siis Afganistani rahvamuusika või läänepärasem looming. Sest just muusika aitab maailma paremaks teha.

Dasta-E-Azada muusikud toob Eesti publikuni MTÜ Mondo arengukoostöö teavitusprojekti raames, mida rahastab Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest. Kogu piletitulu suunatakse Afganistani Jalalabadi provintsis asuva tüdrukutekooli Fatima Zahra toetuseks.

Madina - oboe ja dhol

Mozhgan - ghichak

Marjan - viiul

Fazila - rubab

Shukria - qashkarcha

Ustad Murad - group leader

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles