Järgmisel nädalal algav Viljandi Folk tõotab tulla ajaloo suurim

Aurelia Aasa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi folk: Jalmar Vabarna ja Zetod on alati publikumagnetid.
Viljandi folk: Jalmar Vabarna ja Zetod on alati publikumagnetid. Foto: Elmo Riig

24ndat korda toimuv festival pakub nelja päeva jooksul mitmekesist kontserdi- ja lisaprogrammi, mis hõlmab tervet Viljandit. Seekordne festival paistab aga silma mitme asjaolu poolest, mis festivali erakordseks muudavad.

EBU Euroradio festivalide programmi kuulumine

EBU on maailma suurima avalik-õiguslike meediakanalite ühendus, kuhu kuulub ka Eesti Rahvusringhääling. EBU koordineerib tele- ja raadiokanalite koostööd, suurte projektide hulgas on nii Eurovisiooni lauluvõistlus kui ka  Euroradio Folkfestival, mille programmi tänavune Folk kuulubki. EBU Euroadio Folkfestivali programmi kuulumine tähendab, et kahelt lavalt (pärimusmuusika ait ja Kultrahoov) toimuvad kontserdid kantakse otse üle Klassikaraadios ja samuti salvestatakse.

EBU Euroradio festivali neljapäevaõhtune avakontsert on samuti ainulaadne, sest ühe kontserdi raames astuvad lavale kolm artisti – Maarja Nuut, Trad.Attack! ja trio Mari Kalkun, Tuulikki Bartosik, Ramo Teder.

Sündmusest teeb otseülekande ka ETV.

Rekordiline kontsertide ja artistide arv

Seoses EBU Euroradio Folkfestivali programmi kuulumisega on Viljandi pärimusmuusika festivali programm tavapärasest ligi kolmandiku võrra suurem ja samamoodi on suurem kohale saabuvate artistide hulk. esindatud on üle 300 artisti 25 riigist ja need on pärimusmuusika festivalide ajaloos ülekaalukalt kõige suuremad numbrid.

Eeldatav publikuhulk ületab varasemad festivalid

Tänavuse festivali piletite ja passide müük on sujunud tavapärasest aktiivsemalt, mis eeldab eelmistest aastatest suuremat külastajate arvu. Sooduspassid müüdi läbi väga lühikese aja jooksul. Tänase seisuga on üldse kokku müüki minevast rekordkogusest festivalipassidest järel veel vaid mõned üksikud, nii et tõenäoliselt seisab XXIV Viljandi pärimusmuusika festival silmitsi uue publikurekordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles