Sõidujagajatele pannakse festivali ajaks kesklinnas kohad kinni

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Kaalu tänaval lammutatud kaarhalli esisest parkimisalast võivad folgifestivali ajal kasutada Wisemile`i kaudu sõitu jaganud autojuhid.
Osa Kaalu tänaval lammutatud kaarhalli esisest parkimisalast võivad folgifestivali ajal kasutada Wisemile`i kaudu sõitu jaganud autojuhid. Foto: Elmo Riig

Inimesed, kes on sotsiaalse transpordivõrgustiku Wise­mile abil leitud kaasasõitjad oma autosse korjanud ja Viljandisse folgile tulnud, saavad oma sõiduki jätta Kaalu tänavale, kuhu neile eraldatakse parkimiskohad.

Viljandi linnavalitsus otsustas esmaspäeval, et vastab jaatavalt aktsiaseltsi Wisemile taotlusele, millega ta küsis pärimusmuusika festivali ajaks enda kasutusse osa Kaalu tänava parkimisalast, mille kõrval asus varem kaarhall. Linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul eraldatakse sõidujagajatele umbes pool platsi ning seal peaks tema hinnangul jaguma ruumi kümmekonnale autole.

Ettevõtmise eesmärk on vähendada linnas autode hulka, suurendada Viljandisse sõitvate inimeste transpordivõimalusi ja vähendada külaliste transpordikulusid. Samas ei salanud Wisemile’i juht Arti Kütt, et ühtlasi tahetakse nii sõidujagamisele tähelepanu tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles